Wapnö dinkelmjöl är odlat på Wapnös fält och självklart från slamfria åkrar. Dinkel, eller spelt som det också kallas, har en hög proteinhalt, ca 13 g, och har en annorlunda proteinsammansättning, vilket gör att det lämpar sig utmärkt till att göra egen pastadeg. Dinkelmjöl smkar lite mer än vanligt vete används på samma sätt som vetemjöl men ger en sötare och nötaktigare smak.
Ingredienser: |
Siktat mjöl av dinkel* *ekologisk ingrediens |
Näringsvärde / 100 g*: |
|
Energivärde |
1450 kJ/340 kcal |
Fett |
1,5 g |
varav mättat fett |
0,3 g |
Kolhydrat |
70 g |
varav sockerarter |
<0,5 g |
Fiber |
2,5 g |
Protein |
13 g |
Salt |
0 g |
Förvaring: |
Torrt, normal rumstemperatur |