Tjock konsistens genom egen anpassad bakteriekultur, skonsam hantering och proteinrik mjölk tack vare att korna äter mycket vallfoder. Kan stjälpas ur kartongen i ett stycke (3 dl). Hantverksmässig omvandling till gräddfil
omgående när mjölken runnit till mejeriet. Långsyras i paketet under ca 20-24 timmar.
Wapnö Gårdsmejeri: I mejeriet förädlas alla produkter på ett hantverksmässigt sätt av mjölk från gårdens frigående och välmående kor.
Ingredienser: |
Pastöriserad grädde, gräddfilskultur |
Näringsvärde / 100 g*: |
|
Energivärde |
550 kJ/140 kcal |
Fett |
12 g |
varav mättat fett |
7,5 g |
Kolhydrat |
4,0 g |
varav sockerarter |
4,0 g |
Protein |
3,0 g |
Salt |
0,1 g |
Förvaring: |
Kylvara, förvaras vid högst + 8 °C |