Naturligt god och krämig filmjölk. Våra filprodukter syras långsamt, i ca 24 timmar, vilket är längre än vad man gör på andra mejerier. Filmjölken packas och får sedan eftermogna i kyltemperatur. Det ger en krämig och
god smak, lite som gammaldags filbunke. Skonsam hantering kan bidra till att grädden flyter upp lite, vänd paketet lätt. Acidophilus tillsätts i A-filen. Naturligt innehåll av vitaminer och näringsämnen.
Wapnö Gårdsmejeri: I mejeriet förädlas alla produkter på ett hantverksmässigt sätt av mjölk från gårdens frigående och välmående kor.
Ingredienser: |
Mjölk högpastöriserad, filkultur, lactobacillus acidophilus,
Vitamin D
|
Näringsvärde / 100 g*: |
|
Energivärde |
250 kJ/60 kcal |
Fett |
3,0 g |
varav mättat fett |
1,9 g |
Kolhydrat |
4,0 g |
varav sockerarter |
4,0 g |
Protein |
3,4 g |
Salt |
0,1 g |
Vitamin D |
1,0 µg (20% av DRI**) |
Kalcium |
120 mg (15% av DRI**) |
Förvaring: |
Kylvara, förvaras vid högst + 8 °C |